Χορηγήθηκε άδεια διάθεσης στην αγορά (αρ. πρωτ. 5358/118833/20-6-2019, αρ. άδειας: 60866) στο μυκητοκτόνο METMAN ΜΖ 8/64 WP (metalaxyl 8% + mancozeb 64%).

Το METMAN ΜΖ 8/64 WP είναι προϊόν της INDUSTRIAS QUIMICAS DEL VALLES, S.A., IQV, Ισπανίας και θα διατίθεται σύντομα στην ελληνική αγορά αποκλειστικά από την ΕΛΛΑΓΡΕΤ ΑΒΕΕ.

Είναι μείγμα ενός διασυστηματικού μυκητοκτόνου (metalaxyl), το οποίο αναστέλλει την ανάπτυξη του παθογόνου και το σχηματισμό σπορίων παρεμποδίζοντας την πρωτεϊνική σύνθεση των μυκήτων, και ενός προστατευτικού μυκητοκτόνου επαφής (mancozeb) που δρα σε πολλά σημεία εμποδίζοντας τον κυτταρικό μεταβολισμό των μυκήτων.

Στο φάσμα δράσης του προϊόντος περιλαμβάνονται η αντιμετώπιση του περονόσπορου και της αλτερναρίωσης στην Πατάτα καθώς και η αντιμετώπιση του περονόσπορου στις καλλιέργειες Αμπέλι, Καπνός, Μελιτζάνα (Θ+Υ) και Τομάτα (Θ+Υ).

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη διάθεση του προϊόντος μπορείτε να επικοινωνείτε με το τμήμα παραγγελιών της ΕΛΛΑΓΡΕΤ ΑΒΕΕ (τηλ. 210 555 9001-2) και με τους κατά τόπους τομεάρχες γεωπόνους της εταιρίας μας.