DELMUS 2.5 EC

Deltamethrin 2,5% (β/o)

 

Αρ. Έγκρισης Κυκλοφορίας: 14479/25.05.2014

Μορφή

Υγρό Γαλακτωματοποιήσιμο (EC)

Κατηγορία / Περιγραφή

Πυρεθρινοειδές εντομοκτόνο επαφής και στομάχου για την αντιμετώπιση μυζητικών και μασητικών εντόμων. Το Delmus δρα στο νευρικό σύστημα των εντόμων και συγκεκριμένα στις διαύλους των ιόντων Na στις προσιναπτικές μεμβράνες των νευρικών κυττάρων.

Εσπεριδοειδή: Πορτοκαλιά , Γκρείπ-Φρούτ, Νεραντζιά, Λεμονιά, Μανταρινιά

Ακρόδρυα: Αμυγδαλιά, Φιστικιά, Φουντουκιά, Καρυδιά, Καστανιά

Μηλοειδή: Μηλιά, Αχλαδιά, Κυδωνιά, Μουσμουλιά

Πυρηνόκαρπα: Ροδακινιά, Νεκταρινιά, Βερικοκιά, Δαμασκηνιά, Κερασιά, Βυσσινιά

Αμπέλι

Φράουλα (Υ+Θ)

Ελιά

Κρεμμύδι, Πράσο, Σκόρδο

Σολανώδη ( Τομάτα, Πιπεριά, Μελιτζάνα (Υ),  Τομάτα (θ),Πιπεριά (Θ),Μελιτζάνα (θ) )

Κολοκυνθοειδή-Αγγούρι, Αγγουράκι, Κολοκύθι, Πεπόνι, Καρπούζι (Θ)

Κουνουπίδι, Μπρόκολο

Μαρούλι(Υ )

Μαιντανός, Φύλλα Σελίνου, Ρόκα

Ψυχανθή

Μπιζέλια Φρέσκα ( Αρακάς)

Πατάτα

Βαμβάκι

Καπνός

Ζαχαρότευτλα, Παντζάρι

Αραβόσιτος

Σίτηρα( Σιτάρι, Κριθάρι, Βρώμη,Σίκαλη)

Μηδική

Καλλωπιστικά (Υπαίθρου-Θερμοκηπίου)

Εσπεριδοειδή: Πορτοκαλιά , Γκρείπ-Φρούτ, Νεραντζιά

Για αφίδες: 30-50 κ.ε.κ/100 λτ Για Λεκάνιο, Μύγα μεσογείου: 50 κ.ε.κ/100 λτ

Εσπεριδοειδή : Λεμονιά, Μανταρινιά

Για αφίδες: 30 κ.εκ /100 λτ

Ακρόδρυα: Αμυγδαλιά, Φιστικιά, Φουντουκιά, Καρυδιά, Καστανιά

Γιά αφίδες: 30 κ.ε.κ/100λτ , Για καρπόκαψα καρυδιάς, Καρπόκαψα καστανιάς: 50 κ.εκ/100 λτ

Για ευρύτομο: 50 κ.εκ/100λτ

Μηλοειδή: Μηλιά, Αχλαδιά, Κυδωνιά, Μουσμουλιά

Για καρπόκαψα, αφίδες, Ψύλλα μηλιάς: 30-50 κ.εκ/100 λτ Για φυλλοδέτες:  35 κ.εκ/100 λτ

Για Ψύλλα Αχλαδιάς: 50 κ.εκ/100 λτ

Πυρηνόκαρπα: Ροδακινιά, Νεκταρινιά, Βερικοκιά, Δαμασκηνιά, Κερασιά, Βυσσινιά

Για φυλλοδέτες, Ανάρσια:35 κ.ε.κ/100 λτ Για Ραγολέτιδα: 40-50 κ.εκ/100 λτ

Για Μύγα Μεσογείου: 50 κ.εκ/ 100 λτ

Για Αφίδες, Καρπόκαψα Δαμασκηνιάς: 30-50 κ.ε.κ/100 λτ

Αμπέλι:

για Ευδεμίδα: 1η γενεά 50 κ.εκ/100λτ 2η και 3η γενεά 50-70 κ.εκ/100 λτ

Για Κογχυλίδα: 50-70 κ.εκ/100 , Για Τζιτζικάκια:50 κ.εκ/100 λτ

Φράουλα (Υ+Θ):

Για Αφίδες: 50 κ.εκ/100 λτ

Ελιά:

Για Δάκο : 50 κ.ε.κ/100 λτ  , Για Λεκάνιο :50 κ.ε.κ/100 λτ , Για Βαμβακάδα: 30-50 κ.εκ/100 λτ

Πυρηνοτρήτη : ανθόβια γενεά: 30 κ.εκ/100 λτ -καρπόβια γενεά: 50 κ.εκ/100 λτ

Κρεμμύδι, Πράσο, Σκόρδο

Για Θρίππα, Κοφτοσκούληκα: 30-50 κ.ε.κ/στρ

Σολανώδη ( Τομάτα, Πιπεριά, Μελιτζάνα (Υ),  Τομάτα (θ),Πιπεριά (Θ),Μελιτζάνα (θ) )

Υ: Για Πράσινο σκουλήκι, Σποντόπτερα, Δορυφόρο, Αφίδες: 50 κ.εκ/100 λτ , για Βρωμούσα :  30 κ.ε.κ/100 λτ.

Για Κοφτοσκούληκα: 30-50 κ.εκ/στρ

Θ: Για Πράσινο σκουλήκι, Σποντόπτερα, Δορυφόρο, Αφίδες: 50 κ.εκ/100 λτ , για Βρωμούσα :  30 κ.ε.κ/100 λτ.

Για Αλευρώδη: 70 κ.εκ/100 λτ

Κολοκυνθοειδή-Αγγούρι, Αγγουράκι, Κολοκύθι, Πεπόνι, Καρπούζι (Θ)(Υ)

Υ: Για Πράσινο σκουλήκι, Σποντόπτερα, Δορυφόρο, Αφίδες: 50 κ.εκ/100 λτ ,  Για Κοφτοσκούληκα: 30-50 κ.εκ/στρ

Θ:Για Πράσινο σκουλήκι, Σποντόπτερα, Αφίδες:50 κ.εκ/100 λτ

Κουνουπίδι, Μπρόκολο

Για Πιερίδα, Μαμέστρα, Πλούζια, Πράσινο σκουλήκι, Σποντόπτερα, Αφίδες, Κοφτοσκούληκα: 30-50 κ.εκ/100 λτ

Για Πλουτέλλα: 50 κ.ε.κ/στρ

Μαρούλι(Υ ):

Για Πράσινο σκουλήκι, Σποντόπτερα, Άλτη, Αφίδες: 50 κ.εκ/100 λτ

Για Κοφτοσκούληκα: 30-50 κ.ε.κ/στρ

Μαιντανός, Φύλλα Σελίνου, Ρόκα

Για Μαμέστρα, Άλτη , Σποντόπτερα, Αφίδες: 50 κ.ε.κ/100 λτ

Για Κοφτοσκούληκα: 30-50 κ.ε.κ/στρ

Ψυχανθή

Για Πράσινο σκουλήκι, Κοφτοσκούληκα, Αφίδες 30-50 κ.ε.κ/στρ

Μπιζέλια Φρέσκα ( Αρακάς)

Για Αφίδα Μπιζελιών, Σιτόνα: 25 κ.ε.κ/στρ , Για Αφίδα Κουκιών, Κάμπια Μπιζελιών, Θρίπα, Κοφτοσκούληκα 30-50 κ.ε.κ/στρ

Πατάτα

Για Δορυφόρο: 50 κ.ε.κ/στρ, για Σποντόπτερα: 30-50 κ.ε.κ/στρ

Βαμβάκι

Για Ρόδινο σκουλήκι , Πράσινο σκουλήκι : 50-70 κ.εκ/στρ

Για Αλευρώδη, Τζιτζικάκια: 50 κ.ε.κ/στρ

Για Σποντόπτερα , Αφίδα, Κοφτοσκούληκα: 30-50 κ.ε.κ/στρ

Καπνός

Για Θρίπα, Κοφτοσκούληκα: 30-50 κ.ε.κ/στρ

Ζαχαρότευτλα, Παντζάρι

Για Αφίδες, Μύγα Τεύτλων, Άλτη, Σποντόπτερα, Κοφτοσκούληκα: 30-50 κ.εκ/στρ

Αραβόσιτος

Για Πυραλίδα, Σεζάμια,Πράσινο Σκουλήκι, Σποντόπτερα,Αφίδες,  Κοφτοσκούληκα:30-50 κ.ε.κ/στρ

Για Diabrotica virgifera: 50 κ.ε.κ/στρ

Σίτηρα( Σιτάρι, Κριθάρι, Βρώμη,Σίκαλη) 

Για Αφίδες, Κοφτοσκούληκα: 30-50 κ.ε.κ/στρ

Μηδική

Για Αφίδα Μπιζελιών, Σκαθάρι Μπιζελιών, Φυτονόμο: 25 κ.ε.κ/στρ

Καλλωπιστικά (Υπαίθρου-Θερμοκηπίου)

Για Αφίδες, Θρίπες: 50 κ.ε.κ /100 λτ

Για Φυλλοδέτες: 35 κ.ε.κ/100 λτ

Για Αλευρώδη: 70 κ.ε.κ /100 λτ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Συσκευασίες

Φιάλη 100cc Ανά 30
Φιάλη 250cc Ανά 30
Φιάλη 500cc Ανά 20
Φιάλη 1L Ανά 10
Δοχείο 5L Ανά 4

*ΠΡΟΣΟΧΗ: Στα μηλοειδή η δόση των 50 κ.εκ. σκευάσματος / 100 λίτρα ψεκαστικό υγρό, πρέπει να χρησιμοποιείται πάντα με τον μικρό όγκο ψεκαστικού υγρού (100 λίτρα/στρ.) έτσι ώστε η τελική δόση να μην ξεπερνάει τα 50 κ.εκ. σκευάσματος στο στρέμμα.

**Δεν επιτρέπεται η συγκομιδή αμπελόφυλλων στα οποία έχει γίνει χρήση με το φυτοπροστατευτικό προϊόν.

***Η εφαρμογή του DELMUS 2,5 EC στο καλαμπόκι  οδηγεί στη μείωση των επίπεδων των μυκοτοξινών, ως αποτέλεσμα επιτυχούς αντιμετώπισης των εντόμων Ostrinia spp. και Sesamia spp.

Δεν είναι φυτοτοξικό στις προτεινόμενες καλλιέργειες και δόσεις εφαρμογής.

Για τις δενδρώδεις καλλιέργειες, το αμπέλι και άλλες υπαίθριες καλλιέργειες με ύψος μεγαλύτερο από 50 cm απαιτείται χρήση ακροφυσίων μειωμένης διασποράς 90%.

Διαχείριση ανθεκτικότητας:

Χρήση καλλιεργητικών τεχνικών, φυσικών και βιολογικών μεθόδων ώστε να περιορίζεται ο πληθυσμός των εντόμων και να μειώνεται ο αριθμός των εφαρμογών στις απολύτως απαραίτητες για αποτελεσματικό έλεγχο.

Εφαρμογές μόνο όταν είναι απαραίτητο με βάση τα πιθανά υφιστάμενα όρια οικονομικής ζημιάς.

Το σκεύασμα θα πρέπει να εφαρμόζεται στις προτεινόμενες δόσεις και με τρόπο ώστε να εξασφαλίζεται καλή και ομοιόμορφη κάλυψη της φυλλικής επιφάνειας με το ψεκαστικό υγρό.

Να αποφεύγονται οι διαδοχικές εφαρμογές του προϊόντος

Το σκεύασμα να εφαρμόζεται σε εναλλαγή με εντομοκτόνα από άλλη ομάδα με διαφορετικό τρόπο δράσης.

Να διενεργείται συστηματικός έλεγχος των πληθυσμών των εχθρών-στόχων με τη γρήγορη μέθοδο της αντικειμενοφόρου πλάκας, ειδικό σύστημα μικροδοκιμής, έτσι ώστε να εντοπισθεί έγκαιρα ενδεχόμενη ανάπτυξη ανθεκτικότητας.

Εάν διαπιστωθούν περιπτώσεις μειωμένης αποτελεσματικότητας, οι εφαρμογές που ακολουθούν θα πρέπει να γίνονται με σκευάσματα διαφορετικής ομάδας.

Τελευταία επέμβαση πριν την συγκομιδή:

Βαμβάκι, Ζαχαρότευτλα, Παντζάρι, Πορτοκαλιά,Λεμονιά,Μανταρινιά, Γκρέιπ-Φρούτ, Νεραντζιά, Αμυγδαλιά, Φιστικιά, Φουντουκιά, Καρυδιά, Καστανιά, Αραβόσιτος, Σιτάρι, Κριθάρι, Βρώμη, Σίκαλη: 30 ημέρες

Μηδική: 14 ημέρες

Αμπέλι, Ελιά, Πατάτα, Κρεμμύδι, Μαρούλι, Πράσο, Σκόρδο, Λάχανο(εκτός από κινέζικο) , Κουνουπίδι, Μπρόκολο, Μπιζέλια, Αρακάς, Καπνός,Μηλιά, Αχλαδιά, Κυδωνιά, Μουσμουλιά, Ροδακινιά, Νεκταρινιά, Βερικοκιά, Δαμασκηνιά, Κερασιά, Βυσσινιά, Φύλλα Σελίνου, Μαϊντανός, Φακή, Ρεβίθια: 7 ημέρες

Φασόλια, Κουκιά: 28 ημέρες

Τομάτα, Πιπεριά, Μελιτζάνα, Φράουλα, Αγγούρι,Αγγουράκι, Κολοκύθι, Πεπόνι, Καρπούζι, Ρόκα: 3 ημέρες