PHANTOM 2,5 EC
Deltamethrin: 2.5% (β/o)
Μορφή
Γαλακτωματοποιήσιμο υγρό (EC)
Κατηγορία / Περιγραφή
Πυρεθρινοειδές εντομοκτόνο επαφής – στομάχου κατά μυζητικών και μασητικών εντόμων. Δρα στο νευρικό σύστημα των εντόμων και συγκεκριμένα στις διαύλους των ιόντων Na στις προσιναπτικές μεμβράνες των νευρικών κυττάρων.
Πορτοκαλιά, Μανταρινιά, Λεμονιά, Γκρέιπ Φρουτ, Νεραντζιά, Βαμβάκι, Ζαχαρότευτλα, Αραβόσιτος, Σιτάρι, Κριθάρι,
Μηλιά, Αχλαδιά, Βερικοκιά, ΡοδακινιάΝεκταρινιά, Κερασιά, ∆αμασκηνιά, Αµπέλι, Ελιά, Κρεμμύδι, Πράσο, Μαρούλι (Υ), Καρότο, Φύλλα Σέλινου, Μπιζέλι, Πατάτα, Καπνός , Φράουλα, Τοµάτα, Πιπεριά, Μελιτζάνα, Αγγούρι, Ρόκα, Μανιτάρια, Φασόλι, Κουκιά, Σπαράγγι, Ελαιοκράμβη, Καλλωπιστικά (Υ+Θ)
Πορτοκαλιά, Γκρέιπ Φρουτ, Νεραντζιά: Αφίδες 30-50/100 lt ( όγκ ψεκ υγρού: 100λτ, 30-50 κ.ε.κ/στρ )
Λεκάνιο, Μύγα της Μεσογείου, Αλευρώδη: 50/100 lt ( όγκ ψεκ υγρού: 100λτ, 50 κ.ε.κ/στρ)
Μανταρινιά, Λεμονιά: Αφίδες 30/100 lt ( όγκ ψεκ υγρού: 100λτ, 30 κ.ε.κ/στρ)
Μηλιά, Αχλαδιά: Καρπόκαψα μηλιάς ,Αφίδες, Ψύλλα, Ανθονόμος , Μηλολόνθη Κηκιδόμυγες, Θρίπες
30-50/100 lt ( όγκ ψεκ υγρού: 100λτ, 30-50 κ.ε.κ/στρ ) Φυλλοδέτες: 35 /100 lt ( 35-50 κ.εκ/στρ)
Ψύλλα Αχλαδιάς 50/100 lt ( 50 κ.ε.κ/στρ) Ψώρα Σαν Ζοσέ 50-70/100 lt ( 50-70 κ.ε.κ /στρ )
Βερικοκιά, ΡοδακινιάΝεκταρινιά, Κερασιά, ∆αμασκηνιά: Φυλλοδέτες, Ανάρσια, 35/100 lt ( όγκ 100-140 ,35-39 κ.ε.κ/στρ)
Ραγολέτιδα ή μύγα κερασιού: 40-50/100 lt ( όγκ 100-140λτ , 40-70 κ.ε.κ/στρ)
Μύγα μεσογείου: 50/100 lt (όγκ 100-140 λτ , 50-70 κ.ε.κ/στρ)
Αφίδες , Καρπόκαψα Δαμασκηνιάς: 30-50/100 lt( όγκ 100-140 λτ ,30-70 κ.ε.κ/στρ)
Ψώρα Σαν Ζοζέ: 50-70/100 lt ( 50-70 κ.ε.κ/στρ)
Αµπέλι: Ευδεμίδα 50 (1η γενεά) 50-70 (2η&3η γενεά) ( ογκ ψεκ υγρού: 100 λτ) 50-70 κ.εκ/στρ
Κοχυλίδα 50-70 ( ογκ ψεκ υγρού: 100 λτ) 50-70 κ.ε.κ/στρ
Τζιτζικάκια ,Αφίδες,Πυραλίδα , Τσιγαρολόγος , Κοφτοσκούληκα 50 ( ογκ ψεκ υγρού: 100 λτ) 50 κ.εκ/στρ
Ελιά: Δάκος 50 ( όγκ.ψεκ υγρού: 100-140 lt) Λεκάνιο,Θρίπας: 50 ( όγκ.ψεκ υγρού: 100-140 lt)
Πυρηνοτρήτης: 30 (ανθόβ) 50 (καρπόβ.) ( όγκ.ψεκ υγρού: 100-140 lt) 30-70 κ.ε.κ/στρ
Φράουλα: Αφίδες 50 ( όγκ ψεκ υγρού: 50-100 lt) 25-50 κ.ε.κ/στρ
Κρεμμύδι, Πράσο, Καρότο: Αφίδες, Θρίπας ,Αλευρώδης, Κοφτοσκούληκα – (ογκ. ψεκ υγρού: 40-50 , 30-50 κ.εκ/στρ)
Μαρούλι (Υ): Πράσινο σκουλήκι , Σποντόπτερα, Άλτης , Αφίδες: 50/100 (όγκ ψεκ υγρού: 50-100 lt) κ.ε.κ/στρ 25-50
Κοφτοσκούληκα : -/ (όγκ ψεκ υγρού: 50-100 lt) κ.ε.κ/στρ: 30-50
Τοµάτα, Πιπεριά, Μελιτζάνα (Υ), Πιπεριά (Θ): Πράσινο σκουλήκι ,Σποντόπτερα , Δορυφόρος , Αφίδες, Aphis gossypii : 50/100 ( όγκ ψεκ υγρού: 60-100 (Y) 60-140 (Θ) ) κ.εκ. /στρ. 30-50 (Υ) 30-70 (Θ)
Βρωμούσα: 30 /100 ( όγκ ψεκ υγρού: ( 60-100 (Y) 60-140 (Θ) ) κ.εκ. /στρ. 18-30 (Υ) 18-42 (Θ)
Αλευρώδης (Θ) : 70 (Θ) (όγκ ψεκ υγρού: 60-140 (Θ)) κ.εκ/στρ: 42-70 (Θ)
Κοφτοσκούληκα: – ( όγκ ψεκ υγρού: 60-100 (Y) ) κ.ε.κ/ στρ 30-50 (Υ)
Φύλλα Σέλινου, Ρόκα: Αφίδες , Σποντόπτερα , Μαμέστρα, Άλτης: 50/100 όγκ ψεκ υγρού: 70 κ.εκ/στρ: 35
Κοφτοσκούληκα : -/100 όγκ ψεκ υγρού: 70 κ.εκ/στρ: 30-50
Μπιζέλι: Αφίδα των μπιζελιών, Σιτόνα: -/100 όγκ ψεκ υγρού: 100 κ.ε.κ/στρ: 25
Αφίδα των κουκιών, Κάμπιες,Θρίπες Κοφτοσκούληκα: -/100 όγκ ψεκ υγρού: 100 κ.ε.κ/στρ: 30-50
Πατάτα: Δορυφόρος: -/100 όγκ ψεκ υγρού: 60 κ.ε.κ/στρ: 50
Σποντόπτερα: -/100 όγκ ψεκ υγρού: 60 κ.ε.κ/στρ: 30- 50
Καπνός: Αφίδες Θρίπας , Κοφτοσκούληκα , Επίτριξ
-/100 όγκ ψεκ υγρού: 50-100 κ.ε.κ/στρ: 30- 50
Τοµάτα, Μελιτζάνα (Θ): Πράσινο σκουλήκι Σποντόπτερα Δορυφόρος Αφίδες , 50/100, ( όγκ ψεκ υγρού: 60-100 (Θ) ) κ.ε.κ.στρ: 30-50 (Θ)
Βρωμούσα 30/100 (όγκ ψεκ υγρού: 60-140 (Θ)) κ.ε.κ/στρ: 18-42 (Θ)
Αγγούρι (Υ+Θ): Πράσινο σκουλήκι, Σποντόπτερα , Αφίδες , 50/100, ( όγκ ψεκ υγρού: 60-100 (Θ) ) κ.ε.κ.στρ:30-50 (Y) 30-70 (Θ)
Κοφτοσκούληκα : – (όγκ ψεκ υγρού: 60-100 (Y) ) κ.εκ/στρ : 30-50 (Y)
Μανιτάρια: Δίπτερα Κολλέμβολα
30-50 /100 όγκ ψεκ υγρού: 100 κ.ε.κ/στρ: 30- 50
Φασόλι, Κουκιά, Όσπρια: Πράσινο σκουλήκι Αφίδες Κοφτοσκούληκα
-/100 όγκ ψεκ υγρού: 60 κ.ε.κ /στρ: 25-30
Σπαράγγι: Αφίδες Θρίπας
-/100 όγκ ψεκ υγρού: 100 κ.ε.κ/στρ: 30- 50
Ελαιοκράμβη: Άλτης , Αφίδες ,Σκαθάρι
-/100 όγκ ψεκ υγρού: 40 κ.ε.κ/στρ: 30
Καλλωπιστικά (Υ+Θ): Αφίδες, Θρίπες Αλευρώδης Μηλολόνθη Κάμπια γαρυφάλλου
50/100 όγκ ψεκ υγρού: 50-100 κ.ε.κ/στρ: 25-50
Φυλλοδέτες 35 /100 όγκ ψεκ υγρού:50-100 κ.ε.κ/στρ: 17.5-35
Αλευρώδης: 70/100 όγκ ψεκ υγρού: 70 κ.ε.κ/στρ: 50
Βαμβάκι:Ρόδινο σκουλήκι Πράσινο σκουλήκι : -/100 όγκ ψεκ υγρού: 30-50 κ.ε.κ/στρ: 50-70
Τζιτζικάκια -/100 όγκ ψεκ υγρού: 30-50 κ.ε.κ/στρ: 50
Σποντόπτερα Θρίπας Λύγκος Κοφτοσκούληκα
-/100 όγκ ψεκ υγρού: 30-50 κ.ε.κ/στρ: 30-50
Ζαχαρότευτλα: Άλτης Κοφτοσκούληκα -/100 όγκ ψεκ υγρού: 50 κ.ε.κ/στρ: 50
Σκαθάρι , Κλεονός -/100 όγκ ψεκ υγρού: 50 κ.ε.κ/στρ: 50
Αραβόσιτος: Πυραλίδα Σεζάμια Πράσινο σκουλήκι Σποντόπτερα Αφίδες Θρίπας Κοφτοσκούληκα -/100 όγκ ψεκ υγρού: 60 κ.ε.κ/στρ: 30-50
Διαβρώτικα -/100 όγκ ψεκ υγρού: 60 κ.ε.κ/στρ: 50
Σιτάρι, Κριθάρι:Αφίδες Θρίπας Κοφτοσκούληκα
-/100 όγκ ψεκ υγρού: 20-40 κ.ε.κ/στρ: 25-30
Πορτοκαλιά, Μανταρινιά, Λεμονιά, Γκρέιπ Φρουτ, Νεραντζιά Μηλιά, Αχλαδιά Βερικοκιά, Ροδακινιά, Νεκταρινιά, Κερασιά, ∆αμασκηνιά , Αµπέλι :Μόλις εμφανιστούν τα πρώτα έντομα.
ψώρα Σαν ζοζέ: Το καλοκαίρι κατά των κινητών μορφών.
Βαμβάκι: Μόλις εμφανιστούν τα πρώτα έντομα.
Ζαχαρότευτλα: Μόλις εμφανιστούν τα πρώτα έντομα.
Αραβόσιτος :Μόλις εμφανιστούν τα πρώτα έντομα.
Σιτάρι, Κριθάρι:Μόλις εμφανιστούν τα πρώτα έντομα.
Ελιά : Δάκος: Σύμφωνα με τις συλλήψεις των ακμαίων στις παγίδες.
Πυρηνοτρήτης: Στην έναρξη της άνθησης (ανθόβια γενεά) ή αμέσως μετά την καρπόδεση (καρπόβια γενεά) μεταξύ ωοθεσίας και εκκόλαψης των ωών και σύμφωνα με τις συλλήψεις των ακμαίων στις φερομονικές παγίδες.
Λεκάνιο, Θρίπες: Μόλις εμφανιστούν τα πρώτα έντομα.
Φράουλα: Με την εμφάνιση των προσβολών
Κρεμμύδι, Καρότο, Πράσο: Μόλις εμφανιστούν τα πρώτα έντομα.
Μαρούλι (Υ): Μόλις εμφανιστούν τα πρώτα έντομα.
Φύλλα Σέλινου, Ρόκα : Μόλις εμφανιστούν τα πρώτα έντομα
Μπιζέλι: Μόλις εμφανιστούν τα πρώτα έντομα
Πατάτα: Μόλις εμφανιστούν τα πρώτα έντομα
Καπνός:Μόλις εμφανιστούν τα πρώτα έντομα
Τοµάτα, Πιπεριά, Μελιτζάνα Μόλις εμφανιστούν τα πρώτα έντομα και επανάληψη ανάλογα με την ένταση τις προσβολής.
Θερμοκήπιο : Μόλις εμφανιστούν τα πρώτα έντομα.
Αγγούρι:Μόλις εμφανιστούν τα πρώτα έντομα.
Μανιτάρια:Μόλις εμφανιστούν τα πρώτα έντομα
Φασόλι, Κουκιά: Μόλις εμφανιστούν τα πρώτα έντομα και έως την αρχή της άνθισης. (BBCH 00-60)
Σπαράγγι: Εφαρμογές μετά τη συγκομιδή, μόλις εμφανιστούν τα πρώτα έντομα.
Ελαιοκράμβη: Μόλις εμφανιστούν τα πρώτα έντομα και έως την αρχή της άνθισης.
Καλλωπιστικά (Υ+Θ): Με την εμφάνιση των προσβολών.
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Συσκευασίες
Φιάλη 100 cc (Ανά 30)
Φιάλη 250 cc (Ανά 30)
Φιάλη 500 cc (Ανά 20)
Φιάλη 1 Lt (Ανά 10)
Δοχείο 5 Lt (Ανά 4)
*ΠΡΟΣΟΧΗ: Στα μηλοειδή η δόση των 50 κ.εκ. σκευάσματος/100 λίτρα ψ.υ. πρέπει να χρησιμοποιείται πάντα με τον μικρό όγκο ψεκαστικού υγρού (100 λίτρα/στρ.) έτσι ώστε η τελική δόση να μην ξεπερνάει τα 50 κ.εκ. σκευάσματος στο στρέμμα. Σε διαφορετική περίπτωση υπάρχει υπέρβαση του Μέγιστου Επιτρεπόμενου Ορίου Υπολειμμάτων.
** Δεν επιτρέπεται η συγκομιδή αμπελόφυλλων στα οποία έχει γίνει χρήση με το φ.π.
*** Η εφαρμογή του προϊόντος στον αραβόσιτο οδηγεί στη μείωση των επίπεδων των μυκοτοξινών, ως αποτέλεσμα επιτυχούς αντιμετώπισης των εντόμων Ostrinia spp. Και Sesamia spp.
Διαχείριση ανθεκτικότητας
1. Χρήση καλλιεργητικών τεχνικών, φυσικών και βιολογικών μεθόδων ώστε
να περιορίζεται ο πληθυσμός των εντόμων και να μειώνεται ο αριθμός των
εφαρμογών στις απολύτως απαραίτητες για αποτελεσματικό έλεγχο.
2. Εφαρμογές μόνο όταν είναι απαραίτητο με βάση τα πιθανά υφιστάμενα
όρια οικονομικής ζημιάς.
3. Το σκεύασμα θα πρέπει να εφαρμόζεται τις προτεινόμενες δόσεις και με
τρόπο ώστε να εξασφαλίζεται καλή και ομοιόμορφη κάλυψη τις φυλλικής
επιφάνειας με το ψεκαστικό υγρό.
4. Να αποφεύγονται οι διαδοχικές εφαρμογές του προϊόντος. Το σκεύασμα
να εφαρμόζεται σε εναλλαγή με εντομοκτόνα από άλλη ομάδα με
διαφορετικό τρόπο δράσης.
5. Να διενεργείται συστηματικός έλεγχος των πληθυσμών των εχθρώνστόχων με τη γρήγορη μέθοδο τις αντικειμενοφόρου πλάκας, ειδικό σύστημα
μικροδοκιμής, έτσι ώστε να εντοπισθεί έγκαιρα ενδεχόμενη ανάπτυξη
ανθεκτικότητας.
6. Εάν διαπιστωθούν περιπτώσεις μειωμένης αποτελεσματικότητας, οι
εφαρμογές που ακολουθούν θα πρέπει να γίνονται με σκευάσματα
διαφορετικής ομάδας
Πορτοκαλιά, Μανταρινιά, Λεμονιά, Γκρέιπ Φρουτ, Νεραντζιά, Βαμβάκι, Ζαχαρότευτλα, Αραβόσιτος, Σιτάρι, Κριθάρι : 30
Μηλιά, Αχλαδιά, Βερικοκιά, ΡοδακινιάΝεκταρινιά, Κερασιά, ∆αμασκηνιά, Αµπέλι, Ελιά, Κρεμμύδι, Πράσο, Μαρούλι (Υ), Καρότο, Φύλλα Σέλινου, Μπιζέλι, Πατάτα, Καπνός : 7
Φράουλα, Τοµάτα, Πιπεριά, Μελιτζάνα, Αγγούρι, Ρόκα, Μανιτάρια : 3
Φασόλι, Κουκιά, Σπαράγγι, Ελαιοκράμβη : Καθορίζεται από το χρόνο εφαρμογής του σκευάσματος
Καλλωπιστικά (Υ+Θ): Μη εφαρμόσιμο