Αμπέλι (επιτραπέζιο οινοποιήσιμο): 75-100 κ.εκ./ στρέμμα ( 65-150 ή 85-200 κ.εκ./ 100 λίτρα ψεκ. υγρού) 50-120 Όγκος ψεκ. υγρού λίτρα/ στρέμμα
Ψεκασμός φυλλώματος Από την εμφάνιση του τρίτου φύλλου έως την έναρξη της ωρίμανσης (οι καρποί αρχίζουν να αποκτούν το τυπικό χρώμα της ποικιλίας τους) (BBCH 13-81)
Αγκινάρα:80 κ.εκ./ στρέμμα ( -/ 100 λίτρα ψεκ. υγρού) 50-125 Όγκος ψεκ. υγρού λίτρα/ στρέμμα
Ψεκασμός φυλλώματος προληπτικά ή με την εμφάνιση των πρώτων συμπτωμάτων. Από την εμφάνιση του 5ου φύλλου έως την εμφάνιση της ανθοταξίας (κεφαλής) (BBCH 15-55)
Σπαράγγι: 80 κ.εκ./ στρέμμα ( -/ 100 λίτρα ψεκ. υγρού) 30-100Όγκος ψεκ. υγρού λίτρα/ στρέμμα
Ψεκασμός φυλλώματος Όταν σταματήσει να αναπτύσσεται ο μακρύτερος βλαστός έως το τέλος της ανάπτυξης των καρπών (BBCH 41-89)
Πιπεριά (Υ/Θ):80 κ.εκ./ στρέμμα ( 80/ 100 λίτρα ψεκ. υγρού) 50-100Όγκος ψεκ. υγρού λίτρα/ στρέμμα
Ψεκασμοί φυλλώματος. Προληπτικά ή με την εμφάνιση των πρώτων συμπτωμάτων. Από την εμφάνιση του 6ου φύλλου έως την πλήρη ωρίμανση των καρπών (ΒBCH 16-89)
Τομάτα (Θ): 80 κ.εκ./ στρέμμα ( 80/ 100 λίτρα ψεκ. υγρού) 40-100Όγκος ψεκ. υγρού λίτρα/ στρέμμα
Ψεκασμοί φυλλώματος. Προληπτικά ή με την εμφάνιση των πρώτων συμπτωμάτων. Από την εμφάνιση του 6ου φύλλου έως την πλήρη ωρίμανση των καρπών (ΒBCH 16-89)
Μελιτζάνα (Θ): 80 κ.εκ./ στρέμμα ( 80/ 100 λίτρα ψεκ. υγρού) 40-100Όγκος ψεκ. υγρού λίτρα/ στρέμμα
100 κ.εκ./ στρέμμα ( 80-100/ 100 λίτρα ψεκ. υγρού) 40-100Όγκος ψεκ. υγρού λίτρα/ στρέμμα
Ψεκασμοί φυλλώματος. Προληπτικά ή με την εμφάνιση των πρώτων συμπτωμάτων. Από την εμφάνιση του 6ου φύλλου έως την πλήρη ωρίμανση των καρπών (ΒBCH 16-89
Κολοκυθάκια (Υ/Θ): 80 κ.εκ./ στρέμμα ( 60-80/ 100 λίτρα ψεκ. υγρού) 50-100Όγκος ψεκ. υγρού λίτρα/ στρέμμα
Ψεκασμός φυλλώματος Προληπτικά ή με την εμφάνιση των πρώτων συμπτωμάτων Από την εμφάνιση του 6ου πραγματικού φύλλου έως την πλήρη ωρίμανση των καρπών (BBCH 16-89)
Αγγούρι (Υ/Θ):80 -100κ.εκ./ στρέμμα ( 60-100/ 100 λίτρα ψεκ. υγρού) 50-100Όγκος ψεκ. υγρού λίτρα/ στρέμμα
Ψεκασμός φυλλώματος Προληπτικά ή με την εμφάνιση των πρώτων συμπτωμάτων Από την εμφάνιση του 6ου πραγματικού φύλλου έως την πλήρη ωρίμανση των καρπών (BBCH 16-89)
Πεπόνι (Υ/Θ): 80 -100κ.εκ./ στρέμμα ( 60-100/ 100 λίτρα ψεκ. υγρού) 50-100Όγκος ψεκ. υγρού λίτρα/ στρέμμα
Ψεκασμός φυλλώματος Προληπτικά ή με την εμφάνιση των πρώτων συμπτωμάτων Από την εμφάνιση του 6ου πραγματικού φύλλου έως την πλήρη ωρίμανση των καρπών (BBCH 16-89)
Καρπούζι (Υ/Θ):80/ στρέμμα ( -/ 100 λίτρα ψεκ. υγρού) 50-120 Όγκος ψεκ. υγρού λίτρα/ στρέμμα
Ψεκασμός φυλλώματος Προληπτικά ή με την εμφάνιση των πρώτων συμπτωμάτων Από την εμφάνιση του 6ου πραγματικού φύλλου έως την πλήρη ωρίμανση των καρπών (BBCH 16-89)
Σκόρδο: 80/ στρέμμα ( 80/ 100 λίτρα ψεκ. υγρού) Όγκος ψεκ. υγρού λίτρα/ στρέμμα
Ψεκασμός φυλλώματος προληπτικά ή με την εμφάνιση των πρώτων συμπτωμάτων. Από την εμφάνιση του 4ου φύλλου έως το στάδιο όπου τα φύλλα του 50% των φυτών έχουν πλαγιάσει (BBCH 14-48)
Κρεμμύδι Ξηρό: 80/στρέμμα (-/100 λίτρα ψεκ υγρού ) 20-50 όγκος ψεκ υγρού
Ψεκασμός φυλλώματος προληπτικά ή με την εμφάνιση των πρώτων συμπτωμάτων. Από την εμφάνιση του 4ου φύλλου έως το στάδιο όπου τα φύλλα του 50% των φυτών έχουν πλαγιάσει (BBCH 14-48)
Φράουλα (Υ):80/ στρέμμα ( -/ 100 λίτρα ψεκ. υγρού) 50-80 Όγκος ψεκ. υγρού λίτρα/ στρέμμα
Ψεκασμός φυλλώματος Από την εμφάνιση των πρώτων ταξιανθιών έως τη δεύτερη συγκομιδή που οι περισσότεροι καρποί έχουν λάβει το τυπικό χρώμα (BBCH 51-89)
Καρότο (Υ): 80 -100/ στρέμμα ( -/ 100 λίτρα ψεκ. υγρού) 20-60 Όγκος ψεκ. υγρού λίτρα/ στρέμμα
Ψεκασμοί φυλλώματος Προληπτικά ή με την εμφάνιση των πρώτων συμπτωμάτων Από την εμφάνιση του 6ου πραγματικού φύλλου έως ότου η ρίζα φθάσει στο τυπικό της μέγεθος και μορφή (BBCH 16-49)
Ζαχαρότευτλα: 40- 80 κ.εκ./ στρέμμα ( 100-200/ 100 λίτρα ψεκ. υγρού) 40 Όγκος ψεκ. υγρού λίτρα/ στρέμμα
Ψεκασμός φυλλώματος Από την πλήρη ανάπτυξη του φυλλώματος έως ότου η ρίζα λάβει το τελικό της μέγεθος (BBCH 39-49)